Рукоположење у Њукаслу

23. авг 2015.

Епископ Иринеј рукоположио је ђакона Далибора Павловића у свештени чин презвитера и уједно га поставио за пароха при храму Светог Наума Охридског и администратора Мисионарске парохије Сабора Српских Светитеља на Централнoј Обали.

Епископ аустралијско-новозеландски Иринеј служио је у недељу, 23. августа 2015. године свету архијерејску Литургију у храму Светог Наума Охридског у Њукаслу, граду удаљеном око 160 километара северно од Сиднеја.

Владики Иринеју саслуживали су протојереј-ставрофор Саша Радоичић, парох монавејлски, протођакон Петар Мракић и ђакон Далибор Павловић, прислуживао је ипођакон Вељко Мракић а појао је лазарички хор из Александрије, Сиднеја под диригентском палицом Драгане Милановић.

Током Литургије Епископ Иринеј рукоположио је ђакона Далибора Павловића, секретара Митрополије аустралијско-новозеландске, у свештени чин презвитера и уједно га поставио за пароха при храму Светог Наума Охридског и администратора Мисионарске парохије Сабора Српских Светитеља на Централнoј Обали.

Након Литургије, народ који се сабрао како из Њукасла и Сиднеја тако и са Централне Обале и околине, испунио је и црквену салу у којој су поделили трпезу љубави око које су се потрудиле вредне чланице Кола српских сестара. Да се заиста ради о трпези љубави и истинском наставку евхаристијске радости и весеља показало се када су малишани извели свој програм и хор отпевао неколико традиционалних старих српских песама.

Владика Иринеј се присетио и дугогодишњег председника, упокојеног Драгана Мрдаковића и његовог великог доприноса у овој заједници. Такође се захвалио господину Слободану Јанковићу, који je стуб ове Црквене општине. Истовремено је и господину Сави Јанковићу уручена архијерејска грамата за његов неуморни рад на улепшавању дома Господњег, израдом Часне Трпезе, владичанског трона и другог црквеног намештаја.

На растанку су сви оцу Далибору пожелели да успешно води и окупља верни народ који га је на његовом пастирском почетку са великом радошћу прихватио, заједно са његовом супругом Аном и малим сином Јосифом.