COVID-19 Safety Plan

July 26, 2020

We have registered as COVID-safe and our parish COVID-19 Safety Plan is available.

Храмовна слава 2020

June 30, 2020

У суботу 04. јула 2020. ЦО „Св. Наум Охридски“ у Њукаслу прославиће своју храмовну славу и свог заштитника Св. Наума Охридског Чудотворца.

 

Тим поводом у наешм храму ( 38 Gosford Rd, broadmeadow NSW 2292) биће служена Света Архијерејска Литургија са почетком у 9ам (дочек Владике око 8:30ам) а у продужетку Литија око Храма као и чин резања славског колача. Након Св. Литургије биће послужен славски ручак у црквеној сали.

 

Са радошћу вас позивамо да заједно са нама прославите храмовну славу наше Црквене Општине.

 

Са обзиром на рестрикције и државне законе о спречавању ширења вируса COVID-19 и правила 4м2 по особи, нпомињемо да у нашем храму може највише стати 25 особа не рачунајући свештенство и помоћно особље.

Црквена сала може примити највише 50 особа.

 

Напомињемо да је свако дужан да при доласку у храм или салу остави своје податке (име и телефон) за случај потраживања здравствених институција.

 

Очекујући ваш долазак, молимо се Богу Господу, Мајци Божијој и Св Науму да вам подаре свако добро.

 

Ваш свештеник.

Важно саопштење

March 24, 2020

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ!!!


 

Драги парохијани,

Услед пандемије вируса COVID-19 oд 23. марта 2020 од 12пм просторије наше Парохије и Црквене општине затворене су за јавност и нико осим свештеника и једног помоћника не може присуствовати ни једном богослужењу.

Уколико желите да се исповедите, причестите или имате било коју другу духовну потребу назовите оца Далибора на телефон 0423414008


 

Ваш свештеник Далибор

Саопштење свештеника Далибора поводом пандемије вируса COVID-19

March 20, 2020

Драга браћо и сестре,

 

Са обзиром на новонасталу ситуацију са пандемијом корона вируса (COVID-19) обавештавамо вас да ће наша Црквена Општина предузети све могуће мере по питању евентуалног даљег ширења вируса а све у складу са државним упутствима као и благословом Владике Силуана епископа Митрополије АНЗ СПЦ.

 

Богослужења у храму Св Наума Охридског настављају се по устаљеном распореду богослужења, уз подизање хигијене просторија Црквене Општине на максимални могући ниво.

 

Сва дешавања која нису саставни део богослужења се обустављају или одлажу до даљњег.

 

У Христу ваш

Свештеник Далибор

March 20, 2020

С обзиром на ванредне околности проузроковане вирусом COVID-19, у складу са државним упутствима и мерама за спречавање ширења и сузбијање вируса, имајући у виду одлуке са одржаног братског састанка свештенства наше Митрополије 18. и 19. марта 2020. године у манастиру Светог Саве Нови Каленић код Канбере, обавештавамо вас о следећем:

March 20, 2020

Драга ми духовна децо у Богочовеку Христу,

 

Посматрајући како се страх и паника шири око новонасталог вируса, не штедећи ни Хришћане, имали смо потребу да се из очинске бриге и одговорности обратимо вама, својој богољубивој пастви, са кратком беседом и поуком.

60 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ЦО СВЕТОГ НАУМА ОХРИДСКОГ У ЊУКАСЛУ

July 15, 2019

У суботу, 6. јула 2019. године, Његово Преосвештенство, Епископ Господин Силуан, служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Наума Охридског у Њукаслу уједно обелеђивши и 60. годишњицу од оснивања Црквене Општине.

Слава КСС “Мајка Југовића” у Њукаслу

October 02, 2018

У суботу 22. Септембра, на дан када обележавамо Свете и праведне Јоакима и Ану, сестре окупљене у КСС при храму Светог Наума Охридског у Броудмедоу (Њукасл) прославиле су у попразништву своју славу и своју заштитницу Пресвету Богородицу и њено славно рођење.

50 година од освећења храма Св Наума у Њукаслу

July 09, 2018

У суботу, 7. јула 2018. г. на дан када обележавамо Рођење Светог Јована Крститеља, Српска Православна Парохија Светог Наума Охридског у Њукаслу (Newcastle) прославила је своју Храмовну славу и свог заштитника Светог Наума Охридског, који се иначе прославља 3. јула, a уједно и 50 година од освећења храма.

Видовданска академија 2018 Сиднеј

June 28, 2018

У недељу 24. јуна 2018. г. одржана је девета, традиционална Видовданска академија – приредба ђака школа из Сиднеја и околине у којима се одржава настава Српског језика.

Први пут ове године учествовали су ђаци тек основане школе при Цркви Св. Наум Охридски – Newcastle са свештеником, оцем Далибором Павловићем са којим су одлично увежбали стихове песме посвећене њима „Наша деца из Њукасла" аутора Зорице Цигановић, као и песме посвећене Косову.

1 / 1

Please reload